top of page

Hyr laddning

Att boka laddning
-Så här fungerar det

Med Charge Heroes app kan du nu boka in laddning hos en privatperson, företag eller förening. Sök, boka och betala direkt i appen. Läs mer om hur det funkar nedan.

Med Charge Heroes app kan du boka laddning hos en privat värd. Som ett sorts Airbnb men för elbilsladdning.

Läs mer om hur det funkar eller ladda ner appen direkt.

Kartvy gäst.png
Sammanfattning gäst.png

Om tjänsten

Att hyra ut laddning

Sök, boka och betala, direkt i appen

Tjänsten funkar som så att en s.k. värd lägger upp sin laddbox i appen, anger den minsta möjliga  bokningsbara tiden och hyr ut den per timme. Värden avgör själv sitt timpris för laddning. Charge Heroes aktuella avgifter finns att ta del av här.

Vi tror framförallt att tjänsten kan vara ett bra tillskott på mindre orter där antalet besökare varierar under tiden på året och vår ambition är att göra laddning smidigare och mer lättillgänglig och på lång sikt bidra till ännu fler vågar välja elbil.

1.Registrera ett konto

När du laddat ner appen så kan du direkt få en uppfattning av tillgängliga laddboxar men för att kunna genomföra en bokning måste du först skapa ett konto.

 

Ange en e-postadress och ett lösenord eller logga in med Facebook, Google eller ett Apple-ID. Efter det vill vi att du lämnar lite uppgifter om dig själv och din bil så att värden kan känna sig trygg med vem du är och vilken bil som potentiellt kommer att stå på värdens uppfart.

Registrera uppgifter gäst.png
Registrera uppgifter bil gäst.png

2.Sök laddbox

Det bästa sättet att söka efter en laddbox är att använda sökfunktionen och skriva in din destination och därefter välja datum och tid för din önskade laddning. Kartan förflyttar sig då till din destination och visar pins med laddboxar i tre olika färger. Röd, gul och grön.

 

Den röda betyder att laddboxen inte är bokningsbar för ditt datum och tid, den gula visar tillgänglighet men att värden först måste godkänna bokningen och den gröna färgen visualiserar att laddboxen är möjlig att boka direkt.

 

Du kan dock också förflytta dig på kartan och söka områden. Se till att zooma in ett specifikt område och klicka på knappen "Sök  område". Välj om du vill visa publika stationer eller inte med knappen "Visa publik station"

Kartvy gäst.png
Kalender.png
Fästpunkt 1

3.Boka laddning

Klicka på laddboxens inforuta så får du upp ännu mer information om din tänkta värd och laddplatsen.

I boxen med information om laddaren ser du laddeffekt, din efterfrågade tid, din totala summa och minsta möjliga antal timmar för laddning. Om du klickat på en pin som är röd så kan det t.ex. vara så att din önskade laddtid inte motsvarar värdens tillgänglighet. Ändra tiden efter detta värde så kommer du att kunna boka boxen om det inte är så att den är upptagen. Kicka på knappen "Boka" eller "På förfrågan" för att gå vidare. Ser allt bra ut i sammanställningen så klickar du på "Bekräfta".

Information om laddbox gäst.png
Sammanfattning av bokning gäst.png

4.Betala

Är det möjligt att "Boka direkt" får du ett e-post med en länk till betalningen som sker med kort. Väl där anger du dina kortuppgifter och klickar på "Bekräfta" så betalas laddningen. 

 Om värden har angett "På förfrågan" så måste värden först acceptera din din förfrågan. Om värden godkänner laddningen så får du ett e-post med en betalningslänk och betalar enligt instruktionerna ovan.

Bekräftelse epost gäst.png
Betalning.png

5.Bekräftelse & sammanställning

När en värd godkänt en bokning återfinns information om den under "Händelser".  Klicka på händelsen för att få en sammanställning av bokningen. Från sammanställningen finns också möjlighet att vid behov chatta med värden.

Om du skulle behöva avboka bokningen så finns här också en knapp för det. 

Händelser gäst.png
Sammanfattning gäst.png
bottom of page